Infofinanciar > Lumea la zi > Întorsătură de situație! Acțiunile lui Trump iau cu asalt Washingtonul
Lumea la zi

Întorsătură de situație! Acțiunile lui Trump iau cu asalt Washingtonul

Donald Trump (sursă foto: Bloomberg)
sursa foto arhiva companiei

Fostul președinte Donald Trump este foarte aproape de a beneficia de un câștig de mai multe miliarde de dolari care ar putea contribui la plata facturilor sale legale și ar putea oferi o injecție de bani atât de necesară pentru campania sa prezidențială.

Aproape nimeni nu a prevăzut acest lucru. Aproape totul a mers prost cu planul de îmbogățire rapidă a platformei social-media a lui Trump de a se lista la bursă, profitând de unul dintre cele mai mari valuri speculative din istoria pieței.
Așa cum s-a întâmplat adesea cu Trump, pașii greșiți și obstacolele nu au contat. Combinația dintre noroc și cei mai pasionați adepți ai săi a adăugat o mare necunoscută în cursa prezidențială. Și a adus brusc în politică tot ceea ce ține de influența tot mai mare a social media asupra piețelor financiare.

„Este câștigătorul suprem, cel puțin pe hârtie”, a declarat Matt Simpson, managing partner la Wealthspring Capital și investitor în companii fantomă precum cea care a scos firma lui Trump la bursă.

Trump și susținătorii lui

Rezultatul este o îmbinare nemaiîntâlnită până acum între frenezia de pe piața bursieră și finanțarea politică. Dintr-o dată, susținătorii lui Trump îi pot susține campania prin creșterea acțiunilor companiei sale, o formă de exprimare politică care depășește cumpărarea de pălării sau de Biblii.
Compania-mamă Trump Media & Technology Group, valorează acum aproximativ 8,5 miliarde de dolari, mai mult decât producătorul de jucării Hasbro și aproape la fel de mult ca Caesars Entertainment, unul dintre vechii săi rivali din cazinouri. Asta pentru o companie cu vânzări de aproximativ 5 milioane de dolari în existența sa.

Trump deține aproximativ 60% din compania mamă a Truth Social, o participație evaluată la aproape 5 miliarde de dolari care aproape că i-ar tripla averea netă.
Acțiunile s-ar putea să nu rămână în stratosferă, dar dacă consiliul de administrație al companiei, favorabil lui Trump, îi va permite acest lucru, fostul președinte ar putea în casa cel puțin sute de milioane de dolari în următoarele câteva luni. Acest lucru ar putea contribui la reducerea presiunii financiare și la impulsionarea campaniei sale prezidențiale, care se află în urma celei a președintelui Biden în ceea ce privește strângerea de fonduri, scrie WSJ.