Infofinanciar > Info > Ne întoarcem la ora de vară! Specialiștii spun cum ne afectează creierul
Info

Ne întoarcem la ora de vară! Specialiștii spun cum ne afectează creierul

Ne întoarcem la ora de vară! Cum ne afectează creierul
Sursa foto: romaniatv.net

Doctorul Vlad Ciurea a confirmat cum trecerea la ora de vară ne poate influența creierul. El a explicat că acest proces poate afecta ritmul circadian al corpului nostru, care este responsabil pentru reglarea somnului și a stării de veghe.

Schimbarea orei poate perturba acest ritm. Unele persoane se simt obosite sau au dificultăți în reglarea programului de somn. Conform experților, adaptarea la ora de vară necesită în jur de o săptămână deoarece indivizii trebuie să înceapă să se trezească cu o oră mai devreme decât de obicei. Această perioadă de ajustare este crucială pentru reechilibrarea ritmului circadian al organismului.

,,Noi în creierul nostru avem un ceas biologic. Nu depinde de noi. Poate a venit de sus. Acesta are un anumit ritm care se numește ritm circadian. Dacă razele de soare vin cu o oră mai devreme în România trebuie și noi să ne adaptăm.

Adaptarea este foarte simplă, ne trezim cu o oră mai devreme. Putem funcționa bine, în activitate perfectă, cu o oră mai devreme. Noi trebuie să folosim raza de lumină să pornim. Dacă Dumnezeu ne-a dat mai devreme cu o oră acestă lumină, trebuie să o folosim în totalitate să putem lucra”, a spus doctorul Alexandru Vlad Ciurea, conform antena3.ro.