Infofinanciar > Info > Interconexiunea Energetică Grecia-Egipt Avansează cu Licitațiile Pentru Studii de Fezabilitate
Info

Interconexiunea Energetică Grecia-Egipt Avansează cu Licitațiile Pentru Studii de Fezabilitate

Electricitate sursă foto unsplash.com
sursa foto arhiva companiei

Un moment cheie pentru energie în regiunea Mediteranei se profilează, după ce ELICA MEDITERRANEAN ELECTRICAL INTERCONNECTION S.M. S.A., entitate a influentului Copelouzos Group, a dat startul procedurilor de licitație pentru desemnarea consultanților care vor efectua studiile cruciale în proiectul de interconectare electrică între Grecia și Egipt, denumit GREGY.

Anunțurile pentru licitațiile inițiale au fost publicate pe larg în presa din Grecia, precum și în mediile internaționale, și sunt accesibile pe site-ul oficial al companiei, https://elicagroup.gr/, demonstrând angajamentul transparent al proiectului de a îmbunătăți infrastructura energetică. Aceste licitații sunt vitale pentru finalizarea cercetărilor legate de traseul cablurilor submarine și punctele de conectare între cele două țări.

Proiectul GREGY, înscris pe lista de proiecte prioritare ale Uniunii Europene, promite să realizeze o interconectare HVDC cu capacitatea de a transmite 3,000 MW, facilitând astfel transferul energiei sustenabile de la Egipt la Grecia și mai departe, către întreaga Europă. Astfel, Grecia este așezată strategic ca un vector energetic crucial pentru Europa de Sud-Est.

Implicațiile economice ale acestui proiect depășesc cadrul bilateral, anticipându-se a stimula cererea pentru energie regenerabilă și a deschide drumul către noi inițiative de investiții în sectorul energetic.

Candidații interesați de acest parcurs promițător au până la data de 31 mai 2024 să își manifeste interesul, stabilind premisele pentru următoarea fază a acestui ambițios proiect intercontinental. Perspectivele economice pozitive sunt de așteptat să amplifice interesul investitorilor și să pună în mișcare noi dinamici în ecosistemul energiei verzi europene.