Infofinanciar > Lumea la zi > Inteligența Artificială este încă destul de „stupidă”, spune un oficial Meta
Lumea la zi

Inteligența Artificială este încă destul de „stupidă”, spune un oficial Meta

intelligence.sri.ro
Sursă foto: intelligence.sri.ro

Nick Clegg, președintele pentru Afaceri Globale de la Meta Platforms a explicat că modele actuale de inteligență artificială sunt departe de narativele publice conform cărora inteligența artificială poate dezvolta autonomie și poate gândi natural.

Președintele pentru Afaceri a declarat că momentan inteligența artificială nu este capabilă să facă lucrurile împotriva cărora încep să apară avertismente dure cu privire la aceste dezvoltări. Acesta a mai susținut și că modele actuale de AI sunt „destul de simple” și că valul de „hype” a venit înainte de dezvoltarea completă a tehnologiei.

După ce Microsoft și Meta au anunțat o nouă versiune a modelului lor de inteligență artificială, numită Llama 2, care va fi distribuită prin intermediul serviciului cloud Azure și va rula pe sistemul de operare Windows, Meta a făcut o serie de afirmații menite să atenueze ideea că inteligența artificială prezintă acum riscuri serioase pentru omenire. Pe de altă parte, el recunoaște că îngrijorarea actuală este dată de faptul că AI este un instrument atât de puternic, potrivit Digi24.