Info

Cum verificăm ce sumă de bani avem pe cardurile de vouchere pentru alimente

Vouchere sociale Sursa foto Ora de Sibiu
Sursa foto Ora de Sibiu

Noile carduri cu vouchere pentru alimente nu afișează la bancomat suma rămasă. Suma disponibilă poate fi verificată prin aplicație sau la telefon. Pentru a afla ce sumă de bani disponibilă există pe cardul de vouchere pentru alimente, va trebui să ne adresăm telefonic emitentului cardului sau să instalăm aplicația aferentă acestuia.

Firmele care se ocupă de emiterea cardurilor sunt Edenred, Sodexo și UP România. Aplicațiile aferente pot fi descărcate de pe site-ul acestora sau direct de pe magazinul de aplicații al telefonului. În cazul apelului telefonic, numărul este de asemenea disponibil pe site-ul firmelor emitente. Pentru a evita așteptarea la telefon pentru a fi contactat de un operator, soluția cea mai simplă este de a instala aplicația pe telefonul mobil.

Proiectul „Sprijin pentru România”

Ajutorul financiar oferit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene face parte din inițiativa Sprijin pentru România, investiția totală atinge valoarea de 17,3 miliarde de lei, fonduri provenind de la bugetul de stat în procent de 48%. Restul de bani, în valoare de 52%, vor fi rezervați din partea Uniunii Europene.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Cine sunt persoanele eligibile

Odată cu luna septembrie, condițiile de eligibilitate pentru accesarea ajutorului financiar au fost schimbate, astfel că și mai multe persoane pot accesa fondul. Categoriile eligibile sunt pensionarii și persoanele cu handicap ale căror venituri lunare care nu depășesc suma de 1.500 de lei, familiile cu cel puțin doi copii și familiile monoparentale ale căror venituri pe cap de membru de familie nu depășesc 600 de lei și persoanele fără adăpost.

Persoanele eligibile vor primi în lunile ce urmează mai multe tranșe, până ce fondul va atinge 1.000 de lei de persoană. În același timp, în perioada următoare se așteaptă indexarea pensiilor, astfel că persoanele ale căror pensii vor crește la o sumă de peste 1.5000, aceștia nu vor mai beneficia de ajutorul de la stat, conform Antena 3.