Infofinanciar > Lumea la zi > Inflația globală din Egipt urcă la un nou record de 36,5%
Lumea la zi

Inflația globală din Egipt urcă la un nou record de 36,5%

Cea mai mare parte a petrolului egiptean provine din zăcămintele Morgan, Ramadan și July (atât pe uscat, cât și în larg) din Golful Suez, care sunt exploatate de Gulf of Suez Petroleum Company (cunoscută în mod obișnuit sub numele de Gupco), precum și din zona Abū Rudays din Sinai, în Golful Suez. Sursa foto: Dreamstime
Sursa foto: Dreamstime.com

Inflația anuală globală a Egiptului a crescut la un nou maxim istoric de 36,5% în iulie, în conformitate cu așteptările analiștilor, în condițiile în care prețurile la alimente au crescut vertiginos, arată datele agenției de statistică a țării, CAPMAS, publicate joi.

De la o lună la alta, prețurile au crescut cu 1,9% în iulie, în scădere de la 2,08% în iunie. Inflația de bază, care exclude elementele volatile precum alimentele și combustibilii, a scăzut ușor la 40,7% în iulie, de la 41% în iunie.

Prețurile au urcat rapid în timpul unei crize valutare care a declanșat trei devalorizări din martie 2022. Mulți egipteni și-au văzut standardele de viață scăzând, potrivit Reuters.