Infofinanciar > Lumea la zi > Inflația din zona euro va deveni istorie
Lumea la zi

Inflația din zona euro va deveni istorie

inflatie - sursa foto - afaceri.news
Sursa foto: afaceri.news

Economia din zona euro a înregistrat o nouă creștere neașteptată care a depășit așteptările în trimestrul al doilea din anul 2023, după ce anterior stagnase în primele trei luni ale acestui an. Cu toate acestea, zona euro este în continuare masiv afectată de către dificultățile persistente din Germania, după cum arată datele preliminare publicate de Eurostat.

Eurostat publică lunar o estimare preliminară a modului în care a evoluat inflația în zona euro. Aceste estimări indică faptul că, ca urmare an unei noi scăderi a prețurilor la energie, rata anuală an inflației în zona euro a continuat să scadă în luna iulie, ajungând la 5,3%, de la 5,5% în iunie și 6,1% în mai.

Cu toate acestea, prețurile la alimente, băuturi alcoolice și țigări au crescut în continuare într-un ritm ridicat, de 10,8% în iulie, după un avans de 11,6% în iunie, urmate de prețurile la servicii, care au înregistrat o creștere de 5,6% în iulie, după un avans de 5,4% în iunie și produse industriale, ce au înregistrat o creștere de 5% în iulie, după un avans de 5,5% în iunie, potrivit Agerpres.