Lumea la zi

Industria auto europeană se luptă cu invazia cineză. Șeful Stellantis susține că producătorii au nevoie de sprijin

Transport masini
Sursa foto: transportmasini.com

Carlos Tavares, directorul general al Stellantis, a declarat recent că politicienii europeni trebuie să ajute producătorii auto să concureze cu companiile chineze care se extind în Europa folosind o politică de prețuri agresive.

Prezent la evenimentul CES 2023, de la Las Vegas, directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a declarat că producătorii auto europeni au nevoie de sprijin oficial pentru a putea face față invaziei chineze, care atacă piața cu prețuri cu mult sub nivelul actual. „Diferența de preț dintre automobilele europene și cele chinezești este semnificativă“, a declarat Tavares, citat de Automobilwoche.

Industria auto europeană pierde teren

Potrivit directorului general al Stellantis, concurența tot mai mare a producătorilor chinezi ar putea determina, în timp, o reducere masivă a capacității de producție a industria auto din Europa.

„Dacă nu se schimbă nimic în situația actuală, clienții europeni din clasa de mijloc se vor îndrepta din ce în ce mai mult către modelele chinezești. Puterea de cumpărare a multor europeni scade simțitor“, a explicat Tavares.

Nu este singurul avertisment de acest tip care a fost emis la CES 2023. O poziție similară cu a directorului general al Stellantis a avut și Patrick Koller, directorul general al Forvia, care a declarat la Las Vegas că producătorii europeni de automobile trebuie să dezvolte vehicule electrice cu baterii de mici dimensiuni la prețuri accesibile pentru uz urban.

Reglementările sunt în avantajul Chinei

„Sistemul de reglementări din Europa face ca mașinile electrice construite în Europa să fie cu aproximativ 40% mai scumpe decât vehiculele similare fabricate în China“, a mai precizat Carlos Tavares.

Directorul general al Stellantis a subliniat că regimul de reglementare a emisiilor din Europa nu îi ajută pe producătorii auto de pe Bătrânul Continent și că dacă Uniunea Europeană nu va schimba situația actuală, industria auto va avea aceeași soartă ca și cea a panourilor solare. „Cred că am mai văzut acest film. Este un scenariu foarte sumbru, care nu trebuie să se întâmple“, a mai declarat Tavares, Automotive News Europe. El a mai precizat că, dacă piața europeană va fi menținută deschisă, „atunci nu avem de ales: trebuie să ne luptăm direct cu chinezii. Iar acest lucru este valabil pentru întregul lanț valoric auto“.

Acest lucru ar duce în mod inevitabil la decizii nepopulare, respectiv la reducerea capacităților de producție și la relocarea fabricilor în locații mai favorabile. O altă opțiune, care ar putea fi luată în calcul ar fi cea a , „reindustrializării“ Europei, pentru a readuce pe industriile și lanțurile de producție pierdute. „Dacă se dorește acest lucru, mai sunt însă încă multe de făcut în UE și vom avea nevoie de o politică comercială diferită“, a concluzionat directorul general al Stellantis, care a mai subliniat că o politică comercială care să stabilească limite pentru China îi va nemulțumi pe producătorii auto germani.