Infofinanciar > Info > În țară, apa potabilă este distribuită cu restricții
Info

În țară, apa potabilă este distribuită cu restricții

Noi standarde europene. Apa potabilă
Foto: facebook

În multe localități rurale din țară, apa potabilă este distribuită cu restricții. Asta, în general din cauza scăderii debitelor puțurilor din care se face alimentarea.

În județul Giurgiu, în comuna Gogoșari, locuitorii primesc apă după un anumit program. Operatorul local face apel către oameni să folosească responsabil apa din rețeaua publică. Astfel, locuitorii din comuna Gogoșari primesc apă cu porția, timp de trei ore pe zi.

Asta după ce operatorul de apă Apa Service a constatat că în localitate nu se poate asigura alimentarea cu apă în regim nonstop.

Alexandru Popescu, director: ”Puţul care a fost forat inițial a fost gândit să aibă undeva la 20 de metri cubi de apă. În prezent, el are vreo şase metri cubi. Deci, e clar că nu oferă capacitatea necesară furnizării permanente. Pânza freatică scade destul de mult, și atunci trebuie să apelăm la furnizare cu program”.

Reprezentanții companiei de apă le solicită autorităților locale să investească în forarea unor noi puțuri, pentru ca alimentarea cu apă potabilă să nu mai fie limitată.