Infofinanciar > Lumea la zi > În SUA, campanii electorale preliminare, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale
Lumea la zi

În SUA, campanii electorale preliminare, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale

Trump și Biden Sursa foto USA Today
Foto: facebook.com

În Statele Unite se desfășoară campanii electorale preliminare. Cu un an înaintea alegerilor prezidențiale și cu aproape două luni înainte ca republicanii să-și exprime votul în alegerile preliminare, președintele Biden și campania sa asumă faptul că Donald Trump va câștiga alegerile preliminare republicane și au început deja să reamintească alegătorilor de ce l-au respins pe Trump după primul mandat.

Campanii electorale preliminare în flăcări

Se așteaptă ca președintele Biden să-și înăsprească atacurile împotriva fostului președinte Trump în public. Dar și în privat, într-un moment în care sondajele de opinie vin cu semnale alarmante pentru democrat.

Campania lui Biden a schimbat tactica, de la eforturile de a expune mesajul ameliorării economiei la una menită să îi convingă pe americani că, chiar dacă nu îl vor pe Biden, ar trebui să fie îngroziți de perspectiva unei noi președinții Trump. Va fi o campanie lungă și o putem începe chiar acum. A expune contrastul este incredibil de important, a spus, sub condiția anonimatului, un oficial al campaniei Biden: „Facem presiuni și punem reflectoarele pe ceea ce ar însemna exact dacă i se va permite lui Donald Trump să revină la Casa Albă”.

Trump e în avans

Noua abordare vine în contextul în care recente sondaje de opinie arată că Trump ar avea un mic procent de susținere înaintea lui Biden la nivel național, ca și în statele competitive.

Luni de zile, consilierii democratici, ca și republicanii anti-Trump au cerut o campanie mai energică din partea președintelui Biden. Noua abordare a campaniei Biden este menită să se asigure că retorica rasistă sau autocrată a lui Trump, ca și planurile acestuia în cazul în care va ajunge la Casa Albă, capătă rapid o largă atenție. Un exemplu ar fi folosirea retoricii lui Adolf Hitler în Germania nazistă.

Într-un interviu, la sfârșitul lunii septembrie, website-ul lui Trump a postat un interviu în care acesta afirma că imigranții ilegali otrăvesc sângele Americii, formulă folosită de Hitler.