Infofinanciar > Lumea la zi > În Germania, numărul infracțiunilor comise de străini crește exploziv
Lumea la zi

În Germania, numărul infracțiunilor comise de străini crește exploziv

În Germania, numărul infracțiunilor comise de străini crește exploziv
Foto: facebook.com

În Germania, numărul infracțiunilor comise de străini crește exploziv. Așa după cum arată statistica oficială prezentată marți la Berlin.

Aproape jumătate dintre cei 2,2 milioane de suspecți reținuți în 2023 nu dețin pașaport german. Aceasta în condițiile în care non-germanii reprezintă doar 15% din totalul populației. Statistica nu include locuitorii cu dublă cetățenie și nici pe cei recent naturalizați.

Întrebată de cotidianul „Bild” dacă migrația a făcut Germania mai nesigură, Nancy Faeser, ministrul federal de interne a declarat că o atare legătură de cauzalitate este corectă.

Creșterea migrației a dus la o creștere a criminalității – a spus ministrul. De aceea, guvernul se străduiește să reducă migrația prin inițiative europene, dar și naționale.

”Trebuie să vorbim despre criminalitate în rândul străinilor, pentru că nu există nicio justificare și nicio scuză pentru creșterea violenței”, a spus Faeser.

Raportul privind criminalitatea pe 2023 a stârnit o furtună de reacții în Bundestag. Liderul grupului liberal din Parlament, Christian Dürr, solicită landurilor federale să expulzeze cu mai multă fermitate infractorii străini.

Liderul sindicatului poliției germane, Rainer Wendt, vede în cifrele prezentate ”Dovada dezastrului produs de politici greșite. Statistica te poate surprinde doar dacă ai pierdut complet contactul cu populația” – spune Wendt. ”Este alarmant!” Se naște o întreagă generație de infractori în fața cărora suntem complet lipsiți de apărare. Iar adversarii democrației noastre profită de acest lucru de ani de zile”, a conchis Wendt