Infofinanciar > Info > Realitate sau fantezie? Ciolacu: „IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate”
Info

Realitate sau fantezie? Ciolacu: „IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate”

Realitate sau fantezie? Ciolacu: „IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate”
sursa foto arhiva companiei

Guvernul va modifica ordonanța referitoare la testele antidrog. IML o să fie obligat să ofere un răspuns în maxim 72 de ore în cazul șoferilor al căror permis de conducere a fost confiscat sub acuzația de consum de droguri.

În cazul în care autoritățile nu respectă acest termen, permisul va fi restituit conducătorului auto, iar aplicarea legii, acolo unde este cazul, se va face după rezultatul final al analizelor, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Voi veni cu o modificare, aşa cum am anunţat-o, ca în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând ca, după analizele finale şi după rezultat, să pună în aplicare legea”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a precizat că, în opinia sa, este corect ca laboratoarele de analiză a testelor antidrog să rămână la IML.

„Laboratoarele, eu cred că este corect – şi aşa am vorbit cu ministrul de Interne – să rămână la IML. Am avut şedinţă comună şi cu domnul ministru al Sănătăţii, care deja a informat parte din presă că avem un program semnat cu Banca Mondială, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru toate cele 6 centre regionale şi cele vreo 22 sau 24 de zone din ţară, astfel încât să putem acoperi eficient, cu aparatură nouă, fiindcă trebuie să recunoaştem că există acest fenomen în România, cum există în toate statele dezvoltate. Şi atunci trebuie o abordare profesionistă şi o logistică la dispoziţia statului, astfel încât rezultatele să fie rapide”, a mai declarat Ciolacu, potrivit Economica.