Info

Iarna a cuprins România! Au avut loc intervenții de dezăpezire în numerose zone din țară

zapada stiridiaspora.ro
sursă foto: stiridiaspora.ro

După cum anunțat meteorologii, vremea în România s-a răcit simțitior în doar câteva zile. Este un semn clar că iarna își intră în simțiri, fapt pentru care, în noaptea dintre 19 și 20 noiembrie s-au înregistrat ninsori abundente și vânt puternic în numeroase zone dințară, iar echipajele de intervenție au fost foarte solicitate.

În aceste condiții, drumarii au interveni cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale din țară în ultimele ore. Astfel, intervenții au avut loc pe drumurile naţionale din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, potrivit celor annțate de reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. De asemenea, încă de la primele ore ale dimineații, dezăpezirile au continuat pentru că pe carosabilul preponderent umed, exista un strat de zăpadă frământată de până la 2 cm pe unele sectoare din judeţele menţionate anterior, scrie romaniatv.net.

Potrivit datelor oferite de autorități, angajații Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri au fost nevoiți să folosească circa 300 de tone de material antiderapant. Acesta a fost împrăștiat pe drumurile din zona Moldovei.

Cum se anunță vremea?

„În continuare, până la ora 10,00, jumătatea nordică a regiunii rămâne sub atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, cu depuneri locale de zăpadă şi cu risc de formare a poleiului în zona deluroasă şi montană”, precizează DRDP Iaşi. Aceștia fac apel către toți şoferii care trec prin zonă să circule cu atenţie sporită şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculele, cu cauciucuri de iarnă și restul necesităților.

Pentru următoarele patru săptămâni, avem următoarele temperaturi, anunțându-se temperaturi mai ridicate decât cele normale

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Valorile termice ce vor fi înregistrate vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, în special în județele sudice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, iar acest fenomen se va înregistra pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în cele mai multe regiuni, însă în mod special în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile României. Astfel, cantităţile de precipitaţii ce se vor înregistra vor fi deficitare în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.