Infofinanciar > Info > Hollywood-ul a început războiul împotriva „pirateriei”! Companiile de VPN, luate în vizor
Info

Hollywood-ul a început războiul împotriva „pirateriei”! Companiile de VPN, luate în vizor

VPN, sursa foto dreamstime
VPN, sursa foto dreamstime

VPN-urile fac viața mult mai ușoară oamenilor, facilitându-le  un acces mai ușor la anumite site-uri de pe internet. Pentru cetățenii din China sau din Rusia, aceste VPN-uri sunt gură de aer pentru că în aceste țări există fenomenul de cenzură online. Totuși, mai multe studiouri de producție de film de la Hollywood nu sunt de acord cu VPN-urile sub nicio formă.

Motivul pentru care companiile din industria filmului din Statele Unite doresc ca VPN-urile să fie oprite este acela că se încurajează pirateria online, afectându-le astfel încasările. Un grup forrmat din 26 de companii a dat în judecată mai multe firme care se ocupă cu producerea de aplicații tip VPN.

Utilizatorii care folosesc astfel de „unelte” pot să descarce ilegal conținut de pe internet pentru că datele sunt transmise și criptate prin mai multe servere, astfel furnizorul nu poate să adune informații despre client, susțin reprezentanții grupului de firme de la Hollywood.

În filme și război totul este permis

Publicația Wired scrie că războiul dintre Hollywood și VPN-uri a devenit mai intens. Companiile din industria de film americană au făcut acuzații grave la adresa companiilor producătoare de VPN-uri. Mai precis, Hollywood-ul îi face vinovați de faptul că utilizatorii pot accesa conținut explicit, precum cel: pornografic cu minori, atacuri de natură cibernetică, amenințări cu bombe și ușurința realizării crimelor.

ExpressVPN și Private Internet Access se află printre companiile chemate în instanță de către Hollywood. Conform părții care a făcut reclamația, companiile nu doresc să îi avertizeze pe utilizitori despre faptul că sunt implicați în activități ilegale. ExpressVPN și Private Internet Access se mândresc cu faptul că autoritățile nu pot aduna datele clienților lor. Totuși studiourile americane cred că cele două companii pot fi sancționate drastic pentru lucrurile ilegale pe care le fac prin serviciile pe care le dețin și le produc.

Companiile VPN se apără și spun că acuzațiile aduse nu au legătură sub nicio formă cu drepturile de autor. Avocații părții pârâte sunt de părere că aceste acuze au doar rolul de a strica imaginea companiilor. Mai mult, conform Apropo TV, Private Internet Access a spus că folosirea VPN-urilor sunt o modalitate perfect legală prin care oamenii își pot proteja datele confidențiale atunci când sunt în mediul online. A adăugat și faptul că această confidențialitate este un drept de bază al omului.

Un exemplu de companie de VPN-uri care a trebuit să își schimbe modalitatea de lucru este TorGuard. Această firmă a fost atacată în instanță și a fost silită să blocheze complet traficul BitTorrent pentru toți utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

Practic, Hollywood-ul acuză VPN-ul de încurajare a pirateriei, de facilitarea la un conținut total neadecvat pentru niciun utilizator și practici ilegale. În replică, cealaltă parte spune că studiourile de film americane nu țin cont de dreptul fundamental al omului de a avea datele personale protejate.