Infofinanciar > Info > Guvernul oferă 2000 de lei. Marcel Ciolacu anunță cine primește banii
Info

Guvernul oferă 2000 de lei. Marcel Ciolacu anunță cine primește banii

Guvernul oferă 2000 de lei. Marcel Ciolacu anunță cine primește banii
Sursa arhiva companiei

Marcel Ciolacu a anunțat în ședinței de Guvern cui i se va acorda suma de 2000 de lei. Aceasta se va acorda mamelor cu venituri mici. Acest ajutor se va oferi o singură dată pentru fiecare nou-născut.

„Sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”. a declarat Prim-ministrul României Marcel Ciolacu.

La aceeași ședință de Guvern Ciolacu a vorbit și despre problema concediilor medicale. „Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență” a explicat Prim-ministrul, conform Daily Buisness.