Infofinanciar > Info > Guvernul va acorda 1.000 de lei. Românii care vor beneficia de această sumă
Info

Guvernul va acorda 1.000 de lei. Românii care vor beneficia de această sumă

bani de la stat (sursă foto: adevarul.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Ministerul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat acordarea unui ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei pentru românii care îndeplinesc o singură condiție.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ar putea emite vouchere pentru a sprijini crescătorii de porci care au suferit pierderi din cauza restricțiilor impuse în contextul pestei porcine africane.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a explicat că această inițiativă este parte a consultărilor dintre el și conducerea ANSVSA, menite să modifice un ordin inițial referitor la Legea Porcului (122/2023). Proiectul are ca scop susținerea micilor crescători de porci pe o perioadă de cinci ani.

1.000 de lei pentru o categorie de români

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii pentru a beneficia de aceasta sumă este de a renunța la creșterea porcilor. Dacă vor îndeplini această condiție, vor primi vouchere în valoare de 200 de euro care vor fi emise de ANSVSA.

Voucherele pot fi utilizate în perioada Sărbătorilor de Crăciun la fermele comerciale, menținând astfel tradiția și oferindu-le acces la porcii de Crăciun. De asemenea, românii care doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să declare animalele crescute în Registrul Agricol de la primăria locală.

„Am discutat cu colegii mei pentru a crea un proiect de lege distinct care să completeze Legea Porcului. Scopul nostru este de a oferi sprijin celor din zona de 10 kilometri în jurul fermelor comerciale care doresc să renunțe la creșterea porcilor. Timp de cinci ani, aceștia vor primi vouchere în valoare de 200 de euro emise de ANSVSA, pe care le pot folosi în perioada sărbătorilor de Crăciun la fermele comerciale, astfel păstrându-și tradiția și având acces la porcul de Crăciun”, a declarat vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florian-Emil Dumitru.

Inițiativa se află la stadiul de propunere. Demersurile sunt în curs pentru a transforma această inițiativă într-un proiect de lege separat, potrivit DailyBusiness.ro