Infofinanciar > Info > Grindeanu a anunțat că se va majora capacitatea de cereale ucrainene tranzitate, de la 2 la 4 milioane de tone
Info

Grindeanu a anunțat că se va majora capacitatea de cereale ucrainene tranzitate, de la 2 la 4 milioane de tone

sorin grindeanu, Sursa foto: romaniatv.net
Sursa foto: romaniatv.net

Vineri, la Galați, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii, a declarat că în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru a crește capacitatea de tranzit a cerealelor ucrainene prin România de la 2 la 4 milioane de tone pe lună.

Declarația ministrului Transporturilor a fost făcută după o conversație cu înalți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Republicii Moldova și României cu privire la rute alternative de transport a cerealelor din Ucraina.

„Am căzut de acord că trebuie accelerate exporturile de cereale ucrainiene în contextul atacurilor pe care dumneavoastră le ştiţi din ultimele săptămâni asupra porturilor ucrainene de la Reni şi Ismail. În cadrul acestor întâlniri, am subliniat importanţa rutelor de transport româneşti terestre, pe cale ferată, dar şi navale pentru menţinerea unui flux continuu pentru exporturile şi importurile din Ucraina. Din perspectiva transportului pe Dunăre, Canalul Sulina este singura cale navigabilă viabilă pentru aceste transporturi şi de aceea este important să optimizăm capacitatea acestei rute. A fost o întâlnire extrem de bună, fructuoasă, care ne va duce prin măsurile pe care le vom lua la creşterea capacităţii de tranzit a cerealelor care provin din Ucraina, prin România, astfel încât de la peste 2 milioane de tone cât avem acum lunar să ajungem la ţinta pe care ne-am propus-o în perioada următoare şi anume de aproape 4 milioane de tone”, a detaliat ministrul Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.