Infofinanciar > Info > Grevă generală la Ministerul Muncii! Ce se întâmplă cu pensiile
Info

Grevă generală la Ministerul Muncii! Ce se întâmplă cu pensiile

greva generala pensii (sursă foto: capital.ro)
sursă foto: capital.ro

Luni, 27 noiembrie, angajații din mai multe instituții ce se află în subordinea Ministerului Muncii au intrat în grevă generală. Sunt nemulțumiți de inechităţile salariale din acest sistem. Iar prin această grevă, ei cer acum îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Potrivit anunțului oficial, casele de pensii din întreaga țară au intrat în grevă generală odată cu ziua de luni, 27 noiembrie. De asemenea, toți angajaţii din cadrul instituţiilor din Ministerul Muncii au oprit activitatea între orele 8:00 și 10:00 dimineața.

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă”.

„Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii.”, se menţionează în comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), citează romaniatv.net.