Infofinanciar > Info > Grevă planificată în după amiaza aceasta! Angajații instituțiilor sanitare își cer drepturile
Info

Grevă planificată în după amiaza aceasta! Angajații instituțiilor sanitare își cer drepturile

Grevă planificată în după amiaza aceasta!
Sursa foto: solidaritatea-sanitara.ro

Angajații din sectorul medical ridică cereri legate de majorarea salariilor reale, ajustarea acestora în funcție de inflație și eliminarea discrepanțelor salariale.

Un avertisment prin grevă este planificat pentru a avea loc în intervalul 12:00-13:00 în instituțiile sanitare publice. Participanții vor fi membri de sindicat și alți angajați care s-au înscris pentru grevă prin sindicatul „Solidaritatea Sanitară”. Protestul va beneficia de sprijinul și solidaritatea altor lucrători.

Acțiunea de protest reprezintă sprijinul participanților pentru solicitările angajaților din domeniul sănătății. Printre care se numără majorarea veniturilor salariale reale, corelarea acestora cu inflația, recunoașterea adecvată a contribuției la furnizarea serviciilor medicale. Și desfășurarea muncii în condiții variate, precum și eliminarea inechităților salariale accentuate de recenta ordonanță de urgență în materie de salarizare (OUG nr. 19/2024).

,,Greva de avertisment este parte a grevei îndreptată împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului. Acesta fiind declanşată de Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ pe fondul refuzului Guvernului de a negocia şi acorda drepturile legitime ale angajaţilor din sănătate”, susţin aceştia, conform stirileprotv.ro.