Infofinanciar > Lumea la zi > Grecia ia măsuri împotriva turiștilor! Restricțiile intră în vigoare în 2025
Lumea la zi

Grecia ia măsuri împotriva turiștilor! Restricțiile intră în vigoare în 2025

turistofobie turismul este cel mai important sector de servicii din Grecia, generând venituri de miliarde de euro anual. Sursa foto: dreamstime
sursa foto: arhiva companiei

Grecia ia măsuri împotriva „supraturimului”. Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că este momentul să se impună restricții asupra numărului de nave de croazieră care vizitează cele mai populare insule. Aceasta reprezintă prima inițiativă a guvernului de la Atena pentru a combate efectele „supraturismului”.

„Cred că o vom face anul viitor”, a spus Mitsotakis cu privire la decizia de a plafona vizitele navelor de croazieră.

Noile reglementări ar putea implica limitarea numărului total de dane pe insule. Acesta este un subiect de importanță majoră pentru Grecia.

Turismul contribuie cu aproape un sfert din PIB-ul Greciei. După pandemia de Covid-19, țara a înregistrat recorduri succesive în ceea ce privește numărul de vizitatori și cheltuielile turistice.

În 2023, Grecia a primit 32,7 milioane de turiști, o creștere de 18% față de 2022. În primul trimestru al acestui an numărul vizitatorilor a crescut cu aproape 25%.

Croazierele au generat anul trecut venituri de 847,4 milioane de euro, mai mult decât dublul cifrei din 2022, potrivit Adevărul.