Infofinanciar > Info > Google se pregătește de o nouă schimbare! O să fie mult mai ușor de folosit
Info

Google se pregătește de o nouă schimbare! O să fie mult mai ușor de folosit

Google se pregătește de o nouă schimbare!
Sursă foto: dreamstime.com

Google pregătește una dintre cele mai semnificative schimbări aduse vreodată motorului său de căutare. Se pare că există planuri pentru introducerea unui model plătit. Ar include funcții avansate de inteligență artificială integrate în căutare. Aceste funcții ar putea fi disponibile pentru abonații Gemini Advanced și Google One. Există posibilitatea unui abonament unic pentru accesul la căutarea premium.

Este important de menționat că căutarea obișnuită va rămâne gratuită, deoarece reprezintă o parte vitală a afacerii Google, generând venituri semnificative din publicitate. Căutarea premium nu va fi lipsită de reclame, deși mulți utilizatori ar prefera acest lucru. În ultimii ani, numeroși utilizatori s-au plâns de calitatea scăzută a căutărilor Google. Parțial din cauza volumului mare de reclame și a conținutului spam generat de algoritmi de inteligență artificială.

În esență, integrarea inteligenței artificiale în funcționalitatea motorului de căutare ar trebui să ducă la o reducere a timpului necesar pentru a găsi informațiile dorite. În caz contrar, utilizatorii ar putea opta pur și simplu pentru utilizarea unui chatbot cu inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, Copilot de la Microsoft sau Gemini de la Google, conform ziarulromanesc.de.