Infofinanciar > Lumea la zi > Google, o nouă inițiativă în Europa. Cursuri gratuite de folosire a inteligenței artificiale
Lumea la zi

Google, o nouă inițiativă în Europa. Cursuri gratuite de folosire a inteligenței artificiale

Google, Sursă foto: Playtech
sursa foto playtech.ro

Google a promis 25 de milioane de euro pentru a ajuta oamenii din Europa. În scopul de a-i învăța să folosească inteligența artificială.

Anunțând luni finanțarea, gigantul tehnologic a declarat că a deschis cererile pentru întreprinderile sociale și organizațiile non-profit. Care ar putea ajuta ca măsura să ajungă la cei care au nevoie de instruire. De asemenea, firma va organiza o serie de „academii de creștere”. Pentru a sprijini companiile care folosesc inteligența artificială să-și extindă afacerea. De asemenea, compania și-a extins cursurile gratuite de formare online în inteligență artificială la 18 limbi.

„Cercetările arată că beneficiile inteligenței artificiale ar putea exacerba inegalitățile existente. În special în ceea ce privește securitatea economică și ocuparea forței de muncă”, a declarat Adrian Brown, director executiv al Centrului pentru Impact Public. Care gestionează acest program non-profit alături de Google, conform Reuters .