Vocile afacerilor

EXCLUSIV! Gina Pavel, Up România: „Nu am înregistrat întârzieri pe parcursul procesului de producție și alimentare a cardurilor”

carduri sociale

Programul „Sprijin pentru România” a suferit întârzieri față de datele inițiale transmise de instituțiile statului. Gina Pavel, directorul general adjunct al companiei emitente de carduri cu tichete sociale, Up România, a explicat ce s-a întâmplat în cele două luni până la primirea voucherelor.

„Mecanismul de acordare a ajutoarelor în cadrul programului Sprijin pentru România prevede mai multe etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente, pe baza comenzilor primite de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 2) împlicuirea și distribuirea de către Poșta Română către beneficiari și 3) încărcarea  cardurilor cu valoarea tichetelor.

În ceea ce privește Up România, nu am înregistrat întârzieri pe parcursul procesului de producție și alimentare a cardurilor față de termenele asumate în angajamentele asumate față de Minister. Întreg procesul (de la emiterea cardurilor și până la distribuirea lor la nivel național) este unul complex, cu implicarea mai multor parteneri până când cardul ajunge la beneficiarul final.

Ținând cont de complexitatea programului, de numărul important de beneficiari și de perioda de mai puțin de 2 luni necesară pentru distribuirea tuturor cardurilor, considerăm că rezultatele obținute sunt conform așteptărilor”, a declarat Gina Pavel.

Gina Pavel_Director General Adjunct Up România

Gina Pavel_Director General Adjunct Up România

Care sunt datele cu caracter personal colectate de emitenții de carduri

Gina Pavel ne-a transmis că datele cu caracter personal pe care Up România le colectează vin de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fiind vorba despre listele întocmite de Ministerul Muncii, care conțin CNP-ul, numele și adresa persoanelor desemnate a fi eligibile în program. „Mai departe, Up România asigură asistență acestor persoane în legătură cu utilizarea cardurilor, ceea ce presupune colectarea de la aceste persoane a unor numere de telefon sau altor date în cadrul solicitării de asistență, necesare pentru acordarea asistenței propriu-zise”, ne explică directorul general adjunct al companiei.

Pentru probleme cu cardurile, contactați telefonic operatorii Up România

„Pentru orice informație asociată cardurilor emise de Up România beneficiarii au posibilitatea de a discuta direct cu un operator apelând numărul de telefon înscris pe card sau pot utiliza, în mod gratuit, aplicația Up Mobil. Aceste servicii se găsesc în permanență la dispoziția beneficiarilor de carduri emise de Up România. De asemenea, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare și un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme care necesită asistență din partea noastră, a emitentului. Cardurile demagnetizate, pierdute sau furate se reemit în baza unor comenzi primite de emitenți de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, ne explică Gina Pavel.