Infofinanciar > Lumea la zi > Germania reduce prognoza de creștere economică pentru 2024 la doar 0,2%
Lumea la zi

Germania reduce prognoza de creștere economică pentru 2024 la doar 0,2%

Germania reduce prognoza de creștere economică pentru 2024

Ministrul Economiei din Germania, Robert Habeck, a declarat miercuri, 21 februarie, că produsul intern brut (PIB) al țării este estimat să crească doar cu 0,2% în acest an. Deoarece Germania se confruntă cu ,,ape tulburi”.

Prognoza revizuită pentru creșterea PIB-ului este în scădere față de o estimare anterioară de 1,3%. Habeck a adăugat că guvernul anticipează acum o creștere a PIB-ului german de 1% în 2025.

Ministrul a atribuit revizuirii prognozei unui mediu economic global instabil și creșterii reduse a comerțului mondial. Alături de ratele mai ridicate ale dobânzilor.

,,Economia se află în ape tulburi”, a spus Habeck într-o declarație online. A menționat că ieșirea din criză se desfășoară mai lent decât s-a sperat.

Habeck a menționat că Germania a dovedit reziliență în fața pierderii accesului la livrările de țiței și produse petroliere rusești prin mare. Ca urmare a războiului din Ucraina.

Țara a evitat la limită o recesiune în a doua jumătate a anului 2023, în ciuda scăderii cu 0,3% a PIB-ului în ultimul trimestru. Habeck a abordat și perspectiva inflației. A afirmat că se așteaptă să scadă la 2,8% pe tot parcursul anului 2024. Revenind la intervalul țintă de 2% în 2025, conform cnbc.com.