Infofinanciar > Lumea la zi > Germania avertizează Facebook. Datele utilizatorilor nu pot fi folosite pentru dezvoltările AI
Lumea la zi

Germania avertizează Facebook. Datele utilizatorilor nu pot fi folosite pentru dezvoltările AI

facebook (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: Dreamstime

Compania Meta, care deține Facebook, a fost avertizată de către Protecția Consumatorilor din Germania să nu folosească datele utilizatorilor fără consimțământul acestora pentru a antrena modelele AI.

Reacția autorității germane survine la scurt timp după un anunț al companiei Meta. Aceasta a anunțat utilizatorii de Facebook, Instagram și Threads din Germania că actualizează politica de confidențialitate. Totodată, a fost anunțată și o dezvoltare a mecanismelor de inteligență artificială.

Protecția Consumatorilor din Germania susține că utilizatorii Meta sunt nevoiți să își exprime în mod activ dezacordul față de instruirea sistemelor AI pe baza postărilor proprii. Conform sursei citate procedura de contestare este complicată și greu accesibilă.

Îngrijorarea autorității germane vine în contextul în care Facebook realizează o amplă analiză a albumelor foto private. Scopul noii funcționalități este de a sugera utilizatorilor ce fotografii sau clipuri video pot fi partajate pe platformă, conform romania-actualitati.