Infofinanciar > Vocile afacerilor > George Popârlan, BMW Group: „E important de înțeles că digitalizarea nu exclude canalele convenționale, ci le completează”
Vocile afacerilor

George Popârlan, BMW Group: „E important de înțeles că digitalizarea nu exclude canalele convenționale, ci le completează”

George Poparlan, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

„Anul trecut, BMW a devenit cea mai bine vândută marcă premium de pe piața locală. Directorul de vânzări, George Popârlan, a transmis pentru revista Capital că acest rezultat ajută la obținerea resurselor pentru creșterea calității serviciilor companiei. Mai mult, succesul dă relevanță României ca piață BMW. 

„Aceasta are un impact important și pentru clienții noștri, pentru că ne ajută să obținem resurse pentru a crește calitatea serviciilor noastre”, a continuat directorul de vânzări.

Schimbări pe partea de vânzări în industria auto

George Popârlan a declarat faptul că se produce o schimbare majoră de paradigmă pe partea de vânzări. Această schimbare vizează atât piața, cât și compania. În următoarea perioadă, vânzările online vor deveni un punct important al afacerii. De asemenea, digitalizarea va avea un impact serios în acest caz. 

„Obiectivul este de a crea o experiență completă care combină experiența de showroom cu cea digitală, online, clientul putând comuta oricând, cu ușurință între cele două”, a declarat George Popârlan.

Acesta a spus că un client își poate face configurația dorită pentru mașina direct de acasă. Ulterior, el se duce în showroom și vorbește cu reprezentantul de vânzări despre configurarea respectivă.

„E important de înțeles că digitalizarea nu exclude canalele convenționale, ci le completează, pentru o experiență mai natural pentru clienți într-o lume în care depindem tot mai mult de online”, a susținut George Popârlan.

Cum va fi anul 2024?

În ceea ce privește proiectele pentru anul 2024, se dorește menținerea poziției în sectorul de activitate. Marca auto evoluează către electrificare. De asemenea, se vor diversifica și soluțiile de finanțare pentru achiziționarea unui vehicul. 

„2024 este un an deosebit și pentru marca MINI care își schimbă într-un interval de un an întreg portofoliul de produse”, a susținut George Popârlan.

Directorul de vânzări a transmis faptul că efortul de a fi cu sustenabil este unul definitoriu pentru întreaga industrie. Acesta atrage după sine multe provocări. „Avem pe de o parte multe direcții de dezvoltare pentru sistemele de propulsie – de la electrice, la hidrogen – care vor fi dictate nu doar de răspunsul pieței, ci și de politici guvernamentale de suport și dezvoltare de infrastructură”, a transmis George pentru revista Capital. 

Acesta a susținut că ultima perioadă a fost definită de multă impredictibilitatea. Aici au fost amintite tranziția post pandemie, limitări de producție, război, dificultăți economie, inflație, instabilitatea politicilor fiscale. 

„Tocmai în contextul acesta, cu un set atât de mare de provocări, performanța din 2023, cu cifre record și creștere de peste 50% față de anul precedent, este una foarte specială”, a continuat directorul.

De asemenea, acesta a spus că în momentul actual industria se află într-o transformare majoră. Aceasta vine în mai multe domenii. Însă, nu funcționează la fel pentru toată lumea, pe toate direcțiile.

„Efortul de a deveni sustenabili, de a construi o economie circulară, multe pariruri în piață pe tehnologii diferite, transformarea modelelor de interacțiune cu clientul pentru ca digitalizarea să nu fie doar un cuvânt frumos, ci un instrument care să aibă o valoare mar”, a transmis George Popârlan.