Infofinanciar > Esential > Gala Performerilor în Sănătate! Viorel Jinga, UMFCD: „Inițiere, Evoluție, Excelență – asta înseamnă UMFCD”
Esential

Gala Performerilor în Sănătate! Viorel Jinga, UMFCD: „Inițiere, Evoluție, Excelență – asta înseamnă UMFCD”

Viorel Jinga, rectorul UMFCD (sursă foto - arhivă personală)
sursă foto: arhivă personală

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” reprezintă pentru domeniul medical din România o instituție de prestigiu, cea mai mare și importantă unitate de învățământ pe această specialitate din țară. În numele instituției și a întregii echipe, doctor profesor universitar Viorel Jinga, rectorul UMFCD, primește un premiu din partea Revistei Capital.

„Domnul profesor rector Viorel Jinga ar fi spus dacă s-ar fi aflat astăzi aici, la Gala Premiilor Capital, că nu am discuta de performanța în medicină dacă nu am avea performanță  în educația medicală. Chiar aș veni cu o mențiune aici. UMFCD este în top 150 în Topul celor mai bune 500 de universități din lume, după un studiu al celor de la Shanghai. În continuare, cum ar spune și domnul rector Viorel Jinga, vă încurajăm să zâmbiți, să empatizați, să iubiți”, spune Silviu Pițuru, pro-rector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, pe scena Galei Capital „Top 100 Performeri din Sănătate” în România.

Astfel, instituția are un rol esențial în ceea ce privește domeniul medical din țara noastră, contribuie la îmbunătățirea acestuia și la o viață mai bună a românilor, per total. Rectorul Viorel Jinga este de părere că: „Medicina românească a progresat foarte mult, într-o continuă ascensiune datorită în special educației medicale de înaltă ținută academică și mai ales profesioniștilor din domeniu”. Chiar și așa, Viorel Jinga este conștient de problemele din sistem, însă este de părere că nu există lipsuri pe care umanitatea să le poată accepta, ci doar tolera. „În medicină provocările sunt continue”, spune Viorel Jinga, rector UMFCD, într-un interviu acordat Revistei Capital.

Gala Capital. „Top 100 Performeri în Sănătate”

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ce a avut loc miercuri, 24 mai 2023, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.