Infofinanciar > Esential > Gala Companii de elită. Eleodor Olavi NIȚESCU, Romsilva: ”Un premiu pentru colegii mei care muncesc pentru a gospodărire corectă a pădurii!!”
Esential

Gala Companii de elită. Eleodor Olavi NIȚESCU, Romsilva: ”Un premiu pentru colegii mei care muncesc pentru a gospodărire corectă a pădurii!!”

Gala Companii de elită. Eleodor Olavi NIȚESCU, Romsilva: ”Un premiu pentru colegii mei care muncesc pentru a gospodărire corectă a pădurii!!”

Revista Capital a organizat pe data de 18 octombrie 2023 Gala Companii de Elită. În cadrul acesteia au fost premiate cele mai importante companii din România, având în vedere rezultatele obținute în 2022. Printre cei premiați s-a aflat și compania Romsilva.

Directorul general al companiei, Eleodor Olavi NIȚESCU, a ridicat premiul și a declarat: ”Mulțumesc Capital. O seară minunată. Ce înseamnă Romsilva?  Înseamnă o companie care contează în viitor, așa cum foarte frumos ați scris dumneavoastră și vă mulțumim pentru acest lucru”.

”Romsilva administrează 3,16 milioane de hectare de pădure, reprezentând aproximativ 48% din suprafața de pădure a țării. De asemenea, mai administrăm 22 de parcuri naționale și naturale dintr-un total de 29 de parcuri naționale și naturale și 12 herghelii de cai de rasă și armăsari. Ar trebui să continui mult. Într-adevăr nu pot să îmi exprim recunoștința decât față de colegii mei din teren cărora le dedic acest premiu, pădurarilor, maeștrilor de exploatare, de vânătoare, șefilor de ocol care întotdeauna luptă și muncesc pentru a gospodărire corectă a pădurii și, în principal, a pădurii statului român. Mulțumesc”, a mai spus Nițescu.

Ce înseamnă Romsilva

Regia Națională a Pădurilor Romsilva este compania de stat din România care se ocupă cu protejarea, conservarea și dezvoltarea fondului forestier proprietate publică a statului Român, precum și cu gospodărirea fondurilor de vânătoare și de pescuit.

Volumul de lemn pus pe piaţa de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi. Astfel, fata de un program iniţial de 9,5 milioane metri cubi recoltaţi din pădurile proprietatea publică a statului, până la finalul anului vor fi puşi pe piaţa 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiţi ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.

Menţionăm că ponderea lemnului fasonat pus pe piaţa de Romsilva a crescut în acest an la 39%, fata de 26% pe parcursul anului trecut.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile tării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Topul 300 de Companii realizat de revista Capital va fi disponibil la toate punctele de difuzare ale presei, dar și online pe site-ul www.edituradecarte.ro începând cu data de 20 octombrie. În cadrul suplimentului pot fi găsite atât subiecte de actualitate, dar și informații despre cele mai importante companii din țară.