Infofinanciar > Info > Fundația Nadia Comăneci donează un echipament medical multifuncțional Clubului Sportiv Municipal Onești
Info

Fundația Nadia Comăneci donează un echipament medical multifuncțional Clubului Sportiv Municipal Onești

Fundația Nadia Comăneci donează un echipament medical multifuncțional Clubului Sportiv Municipal Onești

Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Loteriei Române, donează Clubului Sportiv Municipal Onești (CSM Onești)un echipament medical multifuncțional de ultimă generație pentru recuperarea fizică a sportivilor în cadrul programului ”Jurnalul medical al campionilor”. Noul echipament înglobează trei tipuri de terapii și foarte puține cluburi sportive din țara noastră au la dispoziție echipamente medicale similare pentru sănătatea sportivilor.

Recuperare de 6 ori mai rapidă pentru sportivii de la CSM Onești

Fundația Nadia Comăneci donează Clubului Sportiv Municipal Onești o combină pentru fizioterapie bazată pe tehnologia TECAR. CSM Onești este unul dintre cluburile care de ani buni își dispută prima poziție la nivel de performanță din țară.

”Orice sportiv, fie că este la început de drum sau are deja în palmares rezultate deosebite, se confruntă, din păcate, și cu situații neplăcute care îi periclitează nu doar performanța sportivă, ci și starea de sănătate. Perioada de recuperare depinde nu doar de medici și kinetoterapeuți, ci și de echipamentele medicale pe care clubul le are la dispoziție pentru recuperarea sportivilor. Sprijinul oferit de către Fundația Nadia Comăneci va ajuta CSM Onești să readucă mai repede sportivii în sala de antrenamentele și în competiție, după o accidentare”, a explicat Ingrid Istrate, Director General CSM Onești și Secretar General Federația Română de Gimnastică.

Echipamentul, oferit de Fundația Nadia Comăneci cu sprijinul Loteriei Române, încorporează beneficiile terapeutice ale aparatelor medicale SHOCK WAVE și TECAR CET RET, inclusiv curentul EMS. Cu ajutorul acestui echipament recuperarea este de 6 ori mai rapidă și aproape plăcută, putând fi realizate combinații de 7 programe de tratament – trei programe unice țintite pentru simptome ușoare și patru programe multi-țintite pentru simptome severe, având efect dublu.

”Fundația Nadia Comăneci susține și promovează performanța sportivă, în gimnastică și orice altă disciplină. Ne bucurăm că am găsit în Loteria Română un partener care să vină în sprijinul nostru în încercarea de a oferi sportivilor noștri nu doar condiții mai bune de antrenament, dar și de recuperare medicală sportivă de înaltă calitate și eficiență maximă rapidă. Am început cu CSM Onești și ne dorim să putem oferi în viitor același sprijin și altor cluburi din țară, în beneficiul viitorilor campioni români”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședinte Fundația Nadia Comăneci.

Fundația Nadia Comăneci speră să convingă mai multe instituții să se alăture programului ”Jurnalul medical al campionilor”, program care își propune să asigure echipament de specialitate pentru monitorizarea stării de sănătate și recuperarea sportivilor.

Recuperare medicală 3 în 1

Echipamentul medical multifuncțional combină beneficiile terapeutice ale aparatelor medicale SHOCK WAVE și TECAR CET RET, inclusiv curentul EMS.

EMS funcționează prin transmiterea pulsurilor electronice la mușchiul care necesită tratament și stimulează mușchiul la exerciții pasive. Electroterapia este recomandată pentru consolidarea unui mușchi inervat, reactivarea unui mușchi denervat sau atrofic, reducerea durerii (TENS) și reactivarea circulației locale.

SHOCK WAVE este o tehnologie nouă care utilizează undele de șoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. Terapia Shock wave elimină durerea, favorizează vindecarea, crește circulația locală îmbunătățind astfel metabolismul tisular, crește producția de colagen, relaxează musculatura și dizolvă fibroblaștii calcifiați. Acest tip de terapie este utilizată mai ales pentru tendinopatii de umăr, tendonul lui Ahile sau alte tendinopatii, fascită plantară cu sau fără călcâi deformat, inflamații ale călcâiului, întârzierea consolidării osoase, epicondilită, epitrohleită, pseudoartroză, bursită, tenosinovită, pubalgii, algodistrofie sau necroză osoasă.

Terapia TECAR reprezintă o terapie instrumentală ideală pentru reducerea durerii încă de la primele sesiuni. Această terapie folosește efectul condensator pentru a genera un câmp magnetic de înaltă frecvență care permite accelerarea proceselor de reparare a celulelor, acționând asupra potențialului membranei și contribuind astfel la o reducere remarcabilă a timpilor de reabilitare.

Datorită modalităților rezistive și capacitive, acțiunea terapiei Tecar poate fi adresată unor diferite niveluri de profunzime și de țesuturi, cum ar fi mușchi, tendon, ligament, vascular sau limfatic, favorizând resorbția hematoamelor reducând inflamația și îmbunătățind circulația locală. Terapia Tecar este indicată în toate patologiile ce cauzează condiții inflamatorii ale țesuturilor, cum ar fi: dureri articulare, artrită, traume, entorse, umflarea și edemul post-operator sau post-traumatic, dureri de spate, sciatică, dureri de gât, dorsalgii, leziuni musculare sau contracturi, întinderi musculare, leziuni de tendon și tendinopatii, leziuni ligamentoase, artralgii cronice de diferite origini.