Infofinanciar > Info > Fumatul se scumpește din nou! Se va aplica un supliment de un leu la pachet
Info

Fumatul se scumpește din nou! Se va aplica un supliment de un leu la pachet

Fumatul se scumpește din nou!
Sursă foto: dreamstime.com

Din nou, prețurile țigărilor vor cunoaște o creștere, marcând a doua majorare în acest an, începând de luni, 8 aprilie. British American Tobacco (BAT), cel mai important actor de pe piață, va aplica un supliment de un leu la pachetul de țigări. Această mișcare marchează a cincea ajustare a prețurilor țigărilor începând cu începutul anului 2023.

Începând cu data de 8 aprilie, BAT va implementa o creștere medie de un leu pe pachet pentru țigările sale. În ceea ce privește cele mai căutate mărci de la BAT, prețurile vor fi după cum urmează: Pall Mall va fi comercializat la prețul de 26,5 lei. În timp ce Kent Blue va ajunge la 27,55 lei. Rothmans Blue va fi disponibil la prețul de 27,5 lei pe pachet. Vogue va avea un preț de 28,5 lei. Viceroy Red va costa 26 lei.

BAT deține aproximativ 50% din întreaga piață locală a țigărilor. În trecut, ajustările anterioare ale prețurilor țigărilor BAT au avut loc la 15 ianuarie 2024 și 3 iulie 2023. Ambele cu un leu în plus pe pachet. Mai înainte au fost înregistrate încă două creșteri de preț, în aprilie și ianuarie 2023 (și decembrie 2022), fiecare cu un supliment de 50 de bani, conform economedia.ro.