Infofinanciar > Info > O categorie de români va primi 1.000 de lei de la stat. Oficialii au aprobat ordonanța
Info

O categorie de români va primi 1.000 de lei de la stat. Oficialii au aprobat ordonanța

bani cash (sursă foto: realitatea.net)
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de joi, 28 martie, oficialii din Guvern au luat o nouă decizie importantă. Este vorba despre o nouă Ordonanță de Urgență prin care o categorie de români va beneficia de majorarea salariilor.

După cum a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, măsura este menită să aducă beneficii angajaților din Ministerul Apărării Naționale (MApN). De asemenea, beneficii vor mai primi și angajații din instituțiile de ordine publică și domeniul securității naționale.

Prin intermediul acestei noi ordonanțe, venitul salarial al personalului din aceste sectoare importante se va majora cu până la 30%. Se asemenea, printre măsurile implementate în documente se mai regăsește și dublarea indemnizației care se oferă celor care participă în misiuni, exerciții și aplicații militare.

Scopul acestei decizii este de a recompensa și încuraja munca angajaților care activează în aceste domenii. În plus, se evidențiază importanța pe care contribuția acestora o are la siguranța României, informează romaniatv.net