Infofinanciar > Lumea la zi > Frigul afectează mai multe țări din Europa. Diferențele de temperaturi sunt considerabile
Lumea la zi

Frigul afectează mai multe țări din Europa. Diferențele de temperaturi sunt considerabile

val de frig (sursă foto: capital.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Temperaturile foarte scăzute afectează mai multe țări din Europa. În Germania, mai multe câmpuri care au fost inundate au înghețat, din cauza temperaturilor negative. Acum, nordul acestei țări seamănă cu un mare patinoar. Mai multe comunități au fost izolate, iar transportul nu se poate realiza decât cu ajutorul tractoarelor. Cetățenii sunt avertizați să nu plece pe jos.

„S-a format gheață, dar această gheață nu este rezistentă. O gheață rezistentă ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 15 centimetri, chiar de 20 de centimetri. Nu a fost atinsă această grosime, astfel că în acest moment sunt riscuri vitale”, sunt informațiile transmise de Stefan-Phillipp Postulka, reprezentantul Asociației pentru Operațiuni de Salvare Bremen.

Impresionante sunt temperaturile care au fost înregistrate în Suedia. Fluctuațiile din această țară sunt unele semnificative. După ce în ziua de vineri termometrele au arătat valoarea de minus 43 de grade Celsius, marți temperaturile au urcat până la 8 grade Celsius, cu plus. Diferența dintre cele două valori este de 51 de grade, informează observatornews.ro