Infofinanciar > Lumea la zi > Franța oprește programul subvenționat de leasing pentru vehicule electrice! Sunt depășiți de cereri
Lumea la zi

Franța oprește programul subvenționat de leasing pentru vehicule electrice! Sunt depășiți de cereri

sursa foto lifenews
sursa foto arhiva companiei

Guvernul din Franța a anunțat că întrerupe pentru restul acestui an un program de subvenționare a persoanelor cu venituri mici care doresc să închirieze o mașină electrică. Asta după ce cererea a depășit cu mult planurile inițiale.

În cadrul programului, persoanele cu un venit anual mai mic de 15.400 de euro au putut, de la începutul anului 2024, să închirieze un vehicul electric pentru 100-150 de euro pe lună.

Guvernul a lansat programul pentru a stimula cererea de mașini electrice în rândul persoanelor care altfel nu și le-ar putea permite. Inițial, acesta trebuia să intre în funcțiune mai devreme. Dar a fost amânat până la începutul acestui an. Deoarece producătorii auto francezi nu erau pregătiți cu suficiente vehicule eligibile.

Guvernul prevăzuse în buget 1,5 miliarde de euro pentru a oferi 20.000 de contracte de leasing în cadrul programului în acest an. Dar, în urma cererii uriașe, a declarat că va crește numărul la 50.000 în acest an. Asta înainte de a relua programul anul viitor. De asemenea, guvernul oferă cumpărătorilor de mașini un stimulent în numerar între 5.000 și 7.000 de euro pentru a pune mai multe vehicule electrice pe șosele. La un cost total de 1 miliard de euro pe an, scrie Reuters.