Infofinanciar > Lumea la zi > Franța va livra sute de vehicule blindate și rachete Ucrainei! Dar toate sunt vechi
Lumea la zi

Franța va livra sute de vehicule blindate și rachete Ucrainei! Dar toate sunt vechi

Franța va livra sute de vehicule blindate și rachete Ucrainei
Sursa foto: GdS.ro

Franța va livra sute de vehicule blindate vechi și noi rachete sol-aer către Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, a declarat ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, duminică.

Într-un interviu acordat publicației La Tribune Dimanche, Lecornu a spus că președintele Emmanuel Macron, în urma discuțiilor cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. I-a cerut să pregătească un nou pachet de ajutor. Inclusiv echipamente franceze vechi, dar încă funcționale.

,,Armata ucraineană are nevoie să-și apere o linie de front foarte lungă. Ceea ce necesită vehicule blindate; acest lucru este absolut crucial pentru mobilitatea trupelor. Face parte din solicitările ucrainene,” a spus el.

A menționat că Franța intenționează să furnizeze sute de transportoare de trupe de linia întâi VAB  în 2024 și la începutul anului 2025. Armata Franței își înlocuiește treptat miile de VAB-uri. Au intrat în funcțiune la sfârșitul anilor 1970, cu un nou transportor de trupe multifuncțional, conform  jpost.com.