Infofinanciar > Lumea la zi > Franța intervine pentru evitarea războiul în sudul Libanului. Propuneri pentru reducerea tensiunilor dintre Israel și Hezbollah
Lumea la zi

Franța intervine pentru evitarea războiul în sudul Libanului. Propuneri pentru reducerea tensiunilor dintre Israel și Hezbollah

Israelul-si-Libanul-impact.ro
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul francez de externe, Stephane Sejourne, a declarat că va prezenta autorităților libaneze din Beirut propuneri pentru a diminua tensiunile dintre Israel și grupul șiit libanez Hezbollah.

„Dacă nu ar exista un război în Fâşia Gaza am putea vorbi despre un război în sudul Libanului. Date fiind numărul de lovituri şi impactul asupra zonei’”, a spus Stephane Sejourne.  Le voi face autorităţilor de aici propuneri pentru a stabiliza această zonă şi pentru a se evita un război. Acesta a vizitat Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) la Naqoura, în sudul ţării.

Aceasta este a doua vizită a lui Stephane Sejourne în Liban de când a fost numit ministru în ianuarie. Ulterior, el se va deplasa la Riad pentru a participa la o reuniune de rang înalt a Forumului Economic Mondial dedicată situației din Fâșia Gaza.

În decursul a aproape șapte luni de confruntări transfrontaliere, cel puțin 385 de persoane au fost ucise în Liban. Dintre aceștia,  254 erau combatanți Hezbollah și 73 erau civili, conform unui raport al AFP. Pe partea israeliană, bilanțul este de 20 de persoane decedate, potrivit Agerpres.