Infofinanciar > Lumea la zi > Franța instruiește soldați ucraineni! Peste 10.000 de militari au fost pregătiți de la începutul războiului
Lumea la zi

Franța instruiește soldați ucraineni! Peste 10.000 de militari au fost pregătiți de la începutul războiului

soldati ucraineni atlanticcouncil.org
Sursa foto: arhiva companiei

Franța a pregătit 10.000 de soldați din Ucraina în tactici de război contra trupelor din Rusia. La începutul lunii martie din acest an, 10.000 de soldați ucraineni erau antrenați în Franța. Asta de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Franța a sprijinit Ucraina prin furnizarea de arme și echipament. Însă, pe lângă acest lucru, a mai pregătit și armata ucraineană și a îmbunătățit aptitudinile soldaților.

Exercițiile s-au desfășurat în Franța și Polonia. Acest lucru s-a întâmplat cu precădere în cadrul Misiunii de Asistență Militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei (EUMAM).

În total, din anul 2022, atunci când s-a declanșat conflictul militar între Rusia și Ucraina, statul francez a antrenat aproximativ 10.000 de soldați ucraineni. Din acest număr total, 8.800 au fost antrenați numai anul trecut, după cum au transmis reprezentanții Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, informează newsweek.ro