Info

(FOTO) Atentat terorist la viața comandantului Artem Bardin. Mașina acestuia a explodat în regiunea Zaporojie

(FOTO) Atentat terorist la viața comandantului Artem Bardin. Mașina acestuia a explodat în regiunea Zaporojie
sursa foto blacknews

Potrivit biroului de presă al administrației orașului Berdiansk, care este aflat sub ocupație rusească, Artem Bardin, comandantul orașului din zona Zaporojie, a fost grav rănit într-un presupus atac terorist. Aflat în stare gravă, acesta a  fost transportat de urgență la spital.

Marți o explozie a avut loc în inima orașului Berdiansk, în apropiere de clădirea municipală. Actul a fost catalogat de autorități ca fiind un atac terorist. În cele din urmă s-a descoperit că automobilul comandantului orașului a fost ținta bombardamentului.

„Mașina comandantului orașului, Artem Bardin, a fost aruncată în aer. În urma exploziei, comandantul orașului a fost spitalizat în stare gravă. Medicii îi acordă asistența medicală necesară”, se arată în comunicatul citat de agenția rusă, Ria Novosti.

Autoritățile au subliniat, de asemenea, că trei automobile private fără pasageri au fost avariate în urma exploziei.


 

Alt incident similar a avut-o ca țintă pe Daria Dughina

Duminică, 21 august Filiala Comitetului de Investigații pentru regiunea Moscovei a declarat că sâmbătă seara a avut loc o explozie, cauzată de o bombă amplasată în SUV-ul condus de Daria Dughina, care a rezultat în moartea acesteia.

Tânăra în vârstă de 29 de ani era fiica lui Alexander Dughin, un proeminent susținător al ideologiei conceptului „lumea rusă” și un susținător vehement al trimiterii de trupe rusești în Ucraina. Ea exprima opinii similare și apăruse ca comentator la postul de televiziune naționalist Tsargrad, unde tatăl său ocupase funcția de redactor-șef. „Dasha, ca și tatăl ei, a fost întotdeauna în prima linie a confruntării cu Occidentul”, a declarat duminică Tsargrad, folosind forma familiară a numelui ei.

Explozia a avut loc în timp ce aceasta se întorcea de la un festival cultural la care participase împreună cu tatăl ei. Unele relatări din presa rusă au citat martori care au declarat că vehiculul aparținea tatălui ei și că acesta a decis în ultimul moment să călătorească cu o altă mașină. Nu au fost identificați imediat suspecți. Dar Denis Pușilin, președintele Republicii Populare separatiste Donețk, care este un punct central al luptelor Rusiei în Ucraina, a dat vina pe „teroriștii regimului ucrainean, care încearcă să-l ucidă pe Alexander Dugin”.