Infofinanciar > Lumea la zi > Forțele Armate Ucrainene au doborât încă un avion Su-34. Rusia se abține de la comentarii
Lumea la zi

Forțele Armate Ucrainene au doborât încă un avion Su-34. Rusia se abține de la comentarii

Forțele Armate Ucrainene au doborât încă un avion Su-34
Sursa foto: cancan.ro

Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Nikolai Oleschuk, a declarat că militarii ucraineni au doborât încă un avion Su-34 în direcția estică.

Acesta este al treilea Su-34 doborât în ultimele trei zile. Despre alte două avioane doborâte în aceeași zi, forțele armate ucrainene au raportat marți.

Forțele Armate Ucrainene au doborât încă un avion Su-34

Forțele Armate Ucrainene au anunțat că au doborât 10 avioane rusești. Inclusiv nouă avioane moderne Su-35 și Su-34 și radarul aerian zburător A-50. Armata rusă nu a confirmat oficial aceste informații.

,,Poate că Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene au transferat unele sisteme de lansare Patriot americane grupurilor mobile de apărare antiaeriană. Capabile să se deplaseze rapid în apropierea liniei frontului (aproximativ o mie de kilometri). Și să lanseze rachete PAC-2 asupra avioanelor rusești. Apoi, acestea se deplasează rapid și astfel evită contraatacurile”, se menționează în publicația Forbes.

Militarii ucraineni au redistribuit clar unele dintre sistemelor lor de apărare antiaeriană NASAMS mai aproape de linia frontului. Riscul pentru Forțele Armate Ucrainene în această situație constă în faptul că sistemul Patriot și NASAMS utilizează rachete de producție americană, iar Statele Unite nu au furnizat nicio muniție Ucrainei în luna decembrie a anului trecut.

Soția lui Zelenski a făcut o vizită la Londra

Soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, Elena, s-a întâlnit în timpul unei vizite la Londra cu ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron.

,,Am început vizita în Marea Britanie cu două întâlniri importante. Am avut ocazia să mulțumesc pentru tot ajutorul și să discut despre colaborarea viitoare cu ministrul de Externe Lord Cameron și cu ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Victoria Atkins”, a scris Elena Zelensky pe Facebook.

,,Marea Britanie este unul dintre cei mai devotați aliați ai Ucrainei, atât în ​​ajutor militar, cât și în salvarea civililor. Apreciem această susținere promptă și fără compromisuri”, a adăugat ea.

David Cameron a declarat că Londra va sprijini Kievul atâta timp cât este necesar. ,,A fost o mare onoare să o întâmpin pe prima doamnă Elena Zelenska la Londra pentru discuții despre modul în care Marea Britanie susține femeile. Și suține și reforma în domeniul sănătății din Ucraina.  Continuă să lupte împotriva agresiunii ruse”, a scris el pe rețelele de socializare, conform bbc.com.