Infofinanciar > Lumea la zi > Finanțare de 300 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Cum va obține SUA această sumă 
Lumea la zi

Finanțare de 300 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Cum va obține SUA această sumă 

Ucraina si SUA Sursa foto Nordnews.md
sursă foto: arhiva companiei

Administrația Biden își pregătește planurile de a prelua 300 de miliarde de dolari din activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei. Asta pentru a finanța lupta Ucrainei împotriva invaziei rusești, potrivit unor rapoarte.

Reprezentanții administrației au declarat pentru The New York Times că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe discuții între oficialii guvernamentali pentru a folosi aceste active. Ele au fost înghețate în anul 2022 ca parte a sancțiunilor impuse Rusiei.

Aceste planuri se iau în calcul pentru că sprijinul pentru Ucraina începe să se diminueze considerabil. În mai multe țări occidentale. Iar ajutorul de miliarde de dolari pentru Ucraina este blocat de republicanii din Camera Reprezentanților.

Dar aceste planuri au și capcanele sale, spun criticii. Există temeri că această măsură ar putea submina sistemul financiar global. Cea mai mare parte a fondurilor sunt deținute în bănci europene, iar rapoartele arată că nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la continuarea planului, scrie Business Insider