Infofinanciar > Lumea la zi > Filipine lansează patrule maritime și aeriene comune cu armata americană
Lumea la zi

Filipine lansează patrule maritime și aeriene comune cu armata americană

filipine, Sursa foto: Adevarul
sursa foto arhiva companiei

Armata din Filipine și cea americană au lansat marți patrule comune în apele din apropierea Taiwanului, au declarat oficialii din această națiune din Asia de Sud-Est, o acțiune care ar putea alimenta și mai mult tensiunile cu China.

Angajamentele de securitate dintre aliații din tratat au crescut vertiginos în acest an, inclusiv o decizie de a dubla aproape numărul de baze filipineze la care armata americană poate avea acces, unele dintre ele aflate în fața Taiwanului, precum și cel mai mare exercițiu militar comun din istoria lor în aprilie.
Exercițiul aerian și maritim comun de trei zile din această săptămână a fost o „inițiativă semnificativă” pentru a spori interoperabilitatea dintre cele două, a declarat președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr.

„Sunt încrezător că acest lucru … va contribui la un mediu mai sigur și mai stabil pentru poporul nostru”, a declarat el pe platforma de socializare X.

Exercițiul ar urma să înceapă în insula Mavulis, cel mai nordic punct al Filipinelor, situat la aproximativ 100 km în largul Taiwanului, a declarat Eugene Cabusao, purtător de cuvânt al comandamentului din Luzon de Nord, scrie Reuters.