Infofinanciar > Info > O să fie dărâmat! Planurile pe care le are CNAIR cu podul de la Zvoriștea
Info

O să fie dărâmat! Planurile pe care le are CNAIR cu podul de la Zvoriștea

Planurile pe care le are CNAIR cu Podul de la Zvoriștea
Sursa foto: botosaneanul.ro

Podul peste râul Siret, situat la Zvoriștea și construit în anul 1933 pe drumul național DN 29A care leagă Suceava de Dorohoi. Va fi demolat, după ce timp de 91 de ani nu a beneficiat de nicio reabilitare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că intenționează să construiască un nou pod în același loc.

Proiectul a fost demarat prin lansarea unei licitații în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei, cu finanțare asigurată în proporție de 40% din Programul de Dezvoltare a Infrastructurii de Transport. Acest nou pod va înlocui structura actuală de la Zvoriștea. Prezintă semne evidente de degradare și necesită intervenție urgentă, deoarece este afectată chiar de mișcarea manuală.

Podul existent este clasificat în clasa tehnică V, adică în „stare critică”. Durata contractului pentru construcția noului pod va fi de 36 de luni. Din care 12 luni sunt rezervate pentru faza de proiectare și 24 de luni pentru execuție. Viitoarea lucrare va avea o lungime totală de 173 de metri și va fi compusă din 5 deschidere, conform dailybusiness.ro.