Infofinanciar > Info > Fermierii români primesc bani de la stat! Peste 13 milioane de lei pentru crescătorii de animale
Info

Fermierii români primesc bani de la stat! Peste 13 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Fermierii români primesc bani de la stat
Sursa foto: economica.net

APIA a aprobat plata de peste 13,65 milioane de lei pentru crescătorii de animale în conformitate cu ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor. Suma autorizată provine de la bugetul de stat. Gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții eligibili în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 61/2023 despre instituirea schemei de ajutor de stat în acest sector.

Directorul general al APIA, Cornel Constantin Turcescu, a anunțat efectuarea plăților pentru serviciile prestate în lunile septembrie și trimestrul III. Precum și în octombrie, noiembrie și decembrie/trimestrul IV al anului 2023, conform cererilor de plată depuse.

Fermierii din domeniul vegetal, care au respectat procedurile pentru depunerea cererilor unice de plată pentru sprijinul cuplat în anul 2023. Pot anticipa primirea plăților în avans.

Deși data limită inițială pentru depunerea documentelor era stabilită pentru 15 mai 2024, există șanse semnificative conform secretarului de stat Adrian Pintea, responsabil și de supervizarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), ca fermierii să beneficieze de fonduri într-un interval de timp mai scurt, conform antena3.ro.