Infofinanciar > Info > APIA a deblocat plățile pentru fermieri! Se dau 1,5 miliarde de lei
Info

APIA a deblocat plățile pentru fermieri! Se dau 1,5 miliarde de lei

ajutor financiar bani agricultori (sursă foto: noutatilezilei.ro) APIA
sursa foto: arhiva companiei

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, a declarat că APIA a deblocat plățile și a autorizat eliberarea a 1,5 miliarde de lei.

„În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei. Suma reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală”, a scris Barbu pe Facebook.

Ministrul Agriculturii informează că fermierilor din sectorul vegetal li s-au transferat 528.160.723,12 lei. Cei din sectorul zootehnic au primit 964.245.374,84 lei.

„Pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri. Precum şi măsuri de dezvoltare rurală. Acestea vizează mediul şi clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice”, a mai transmis ministrul.

El declară că remunerațiile destinate sectorului zootehnic includ sprijinul financiar cuplat pentru vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine.

„Le mulţumesc colegilor de la APIA că s-au mobilizat şi au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermieri. Am convingerea că toţi colegii mei din instituţiile din subordinea Ministerului au înţeles că noi lucrăm pentru fermieri. Ei sunt prioritatea noastră”, a mai transmis Florin Barbu, potrivit digi24.