Infofinanciar > Lumea la zi > Ce face Familia Regală a Angliei de Crăciun? Tradiții de sute de ani
Lumea la zi

Ce face Familia Regală a Angliei de Crăciun? Tradiții de sute de ani

Ce face Familia Regală a Angliei de Crăciun? Tradiții de sute de ani
sursă foto: dreamstime

Familia regală britanică este bine cunoscută pentru respectarea strictă a tradițiilor. Iar când vine vorba de sărbătorile anuale de Crăciun, nu face excepție. Deși în multe privințe este un Crăciun clasic, petrecut în familie, familia regală abordează sezonul festiv într-un mod diferit față de majoritatea. Moștenirea familiei regale și dorința publicului de a-i vedea în această perioadă influențează sărbătorile membrilor Casei Regale.

Multe dintre tradițiile de astăzi respectate de către membrii familiei regale au fost inițiate de regina Victoria. Printre aceste tradiții se numără popularizarea bradului de Crăciun (o decorațiune introdusă de prințul Albert, soțul acesteia), precum și ceremonia de deschidere a cadourilor și de adunare în jurul mesei la una dintre reședințele regale.

Deși familia regală este asociată cu o serie de palate și reședințe grandioase din Marea Britanie, în fiecare an, aceștia aleg să se adune la una singură pentru a sărbători perioada Crăciunului. Este vorba despre reședința Sandringham din Norfolk, un comitat din nord-estul Angliei. Proprietatea Sandringham a fost cumpărată în 1862 de regina Victoria ca un cadou de nuntă pentru fiul ei cel mare, prințul Albert Edward (ulterior regele Edward al VII-lea).

Ce face Familia Regală a Angliei de Crăciun?

Când Prințul Albert era în viață, regina și-a petrecut Crăciunul la Castelul Windsor, ulterior preferând să îl petreacă la reședința sa de pe Insula Wight, Osborne House. După ce s-a mutat la Sandringham împreună cu soția sa, prințesa Alexandra a Danemarcei, Edward al VII-lea și-a petrecut multe dintre Crăciunurile sale acolo.

Această tradiție a fost urmată de fiul său, regele George al V-lea și de fiul său, regele George al VI-lea. Acesta din urmă s-a bucurat de lungi sejururi de iarnă la reședință împreună cu soția sa, Elizabeth, și cei doi copii ai lor, prințesa Elizabeth (ulterior regina Elizabeth a II-a) și prințesa Margaret.

Deși Elisabeta a II-a și-a petrecut o parte din Crăciunuri la Windsor, majoritatea le-a petrecut la Sandringham. De fiecare dată îi invita pe membri familiei sale apropiate să petreacă alături de ea cele trei zile de Ajunul Crăciunului, Ziua de Crăciun și Boxing Day (26 decembrie).

Tradiții de sute de ani

Sandringham este una dintre reședințele private ale monarhului. Ceea ce înseamnă că este o proprietate privată transmisă de la un membru al familiei regale la altul și nu aparține guvernului, spre deosebire de Windsor și Palatul Buckingham.

În 2022, după moartea Elisabetei, Sandringham a fost moștenit de regele Carol al III-lea. Iar acesta a continuat tradiția regală de a folosi casa de loc de întâlnire a Familiei Regale în perioada Crăciunului. Prințul și Prințesa de Wales petrec, de asemenea, mult timp în zonă. Reședința lor de la țară, Anmer Hall, este situată la periferia domeniului Sandringham, aceasta le-a fost oferită ca dar de nuntă de către regină, bunica lui William, scrie Newsweek.