Infofinanciar > Info > Facturile românilor la energie electrică sunt uriașe! Între producători se tranzacționează gratuit
Info

Facturile românilor la energie electrică sunt uriașe! Între producători se tranzacționează gratuit

facturi energie electrică (sursă foto: ajusto.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Pe piața energiei electrice de la noi din țară a apărut o situație aparent paradoxală. Cetățenii țării noastre achită sume considerabile la facturi. Acest lucru se întâmplă cu toate că, în unele momente, aceasta s-a tranzacționat la un preț zero.

Ceea ce a condus la această situație a fost faptul că s-a generat mai multă energie de cât a fost nevoie. În acest fel, stocarea de care România dispune a fost insuficientă.

Potrivit declarațiilor transmise de specialiști, acesta nu este un semn bun. În plus, acest lucru nu se traduce prin facturi mai mici. Totodată, este un semnal pentru țara noastră că trebuie să investească în capacități de stocare.

Au existat unele momente în care singura soluție a producătorilor a fost să ofere energie în mod gratuit. Aceștia au mai recurs și la plătirea furnizorilor pentru a le prelua supraproducția.

Totuși, prețurile negative la energie nu se traduc prin facturi mai mici pentru consumatori. Aceștia achită transportul electricității, mentenanța rețelei, plus alte taxe și accize, conform realitatea.net