Infofinanciar > Info > Extravaganță de Crăciun! Cele mai scumpe cadouri din lume
Info

Extravaganță de Crăciun! Cele mai scumpe cadouri din lume

hotnews.ro
FOTO:hotnews.ro

Care este cel mai scump cadou de Crăciun din istorie? Va fi greu să găsim un răspuns clar. Dar, dacă oferirea de cadouri de sărbători nu are alt scop decât acela de a răspândi bunăvoința și fericirea, unele piese de istorie își depășesc fără îndoială echivalentul modern.

Cel mai bun  lucru este să adunăm cele mai scumpe cadouri din toate timpurile, de la bijuterii cu diamante, opere de artă prețioase, chiar și o cadă de baie din aur, până la expresia rafinată, adesea exagerată, a iubirii taților pentru fiicele lor. Crăciunul este despre împodobirea bradului și desigur despre clipele petrecute în cadrul familiei adunată în jurul mesei, un soi de ”noche buena”.

Extravaganța se plătește

Dar nimic nu poartă spiritul Crăciunului precum oferirea de cadouri. Cu secole în spate, tradiția dăruirii de cadouri de Crăciun și-a croit drum chiar și în culturile necreștine ale lumii. De ce, în zilele noastre poți oferi cuiva cadouri în afara Crăciunului iar destinatarul ar socoti că a nimerit brusc în roata Crăciunului.

audemarspiguet.com

audemarspiguet.com Royal Oak unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume

Spre deosebire de noi, muritorii de rând, cei super bogați și super puternici au tot ce le trebuie pentru a se deda la cadouri de lux. Pietre prețioase în valoare de mii, chiar milioane, super avioane și super iahturi de zeci sau sute de milioane, piese de artă rare și genți de mână de lux. Floare la ureche. Dacă au putut monta pomi de Crăciun în valoare de milioane pentru o perioadă scurtă de timp, ce înseamnă o vacanță grandioasă pe o insulă?

Când cineva are o grămadă de bani și a rămas fără idei tipice pentru a cheltui cadouri somptuoase, de ce nu? În spiritul sezonului care se apropie și al ofertei incitante de cadouri care vine odată cu el, ne întoarcem la unele dintre cele mai scumpe cadouri gândite vreodată de om în istorie. Pregătiți-vă pentru cel mai înalt nivel în materie de cadouri de Crăciun.

Cele mai scumpe cadouri

Unul dintre cele mai scumpe cadouri din lume poate fi stiloul Mont Blanc a cărui valoare de 730.000 de dolari ar da pe spate pe oricine. Instrumentul de scris este decorat cu smaralde, safire și rubine.

Un alt cadou accesibil doar oamenilor extrem de înstăriți este un joc de șah. Adepții sportului minții își pot pune în valoare abilitățile cu ajutorul unui joc în valoare de 500.000 de dolari manufacturat din aur alb de 14 carate și decorat cu aproximativ 9900 de diamante albe și negre de bijutierul francez Bernard Maquin.

economictimes.indiatimes.com

FOTO: economictimes.indiatimes.com. Tablă de șah decorată cu diamante

Din topul celor mai costisitoare cadouri nu poate lipsi un  accesoriu extrem de important pentru doamne și domnișoare și anume poșeta. Una dintre cele mai scumpe genți s-a vândut cu 64.800 de dolari și este semnată de designerii companiei Birkin.

Lista cadourilor extravagante este completată de un ursuleț de pluș, în valoare de, țineți-vă bine, 62.446 de euro produs de compania germană Steiff. Cele 125 de bucăți sunt atent decorate cu safire și diamante.

Pasionații de iahturi se pot bucura, dacă au fost cuminți,și dacă moșul este destul de bogat de o ambarcațiune Sea Ray 470 Sundancer în valoare de aproximativ 700.000 de euro. O ”bărcuță” prevăzută cu două propulsoare Diesel Cummins Mercruiser. Ambarcațiunea cântărește peste 13 tone și este căptușită cu piele de cea mai bună calitate.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.