Infofinanciar > Info > Se pot extrage banii de pe cardurile de energie. Voucherele de la stat expiră în câteva zile
Info

Se pot extrage banii de pe cardurile de energie. Voucherele de la stat expiră în câteva zile

Vouchere energie
Sursa foto Arhiva companiei

Cetățenii ce au primit din partea statului vouchere de energie își pot extrage banii de pe acestea. În cazul în care mai au bani pe cardurile de energie, cele ce au fost reîncărcate de la stat, vor expira în câteva zile.

Acum, cei ce încă mai au bani pe carduri îi pot folosi pentru a face plata către mai mulți furnizori, până când banii se vor termina. Trebuie menționat faptul că oficialii au prelungit perioada de valabilitate a cardurilor de energie.

Se pot scoate banii de pe cardurile de energie

Conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, de această măsură socială s-au bucurat locuitorii din 2,8 milioane de locuințe. Aproximativ 1,1 milioane de beneficiari încă mia au bani pe cardurile de energie. Acestea mai sunt valabile până în ultima zi a acestei luni. Cardurile se pot utiliza pentru a plăti facturile curente și cele restante la energie. În acest caz trebuie menționat faptul că factura se va plăti exclusiv pentru adresa de domiciliu a beneficiarului.

Pentru a-și achita facturile, sunt disponibile trei modalități. Prima este că beneficiarul trebuie să se ducă la orice unitate a Poștei Române, unde poate achita cheltuielile. Plata se poate face și prin intermediul poștașului. Această metodă nu necesită deplasarea beneficiarului deoarece poștașul va veni acasă. Nici cea de-a treia metodă nu necesită deplasarea cetățeanului. Acesta își poate achita facturile online, pe site-ul Poștei Române.

Beneficiarii acestui ajutor de la stat

Banii pot fi retrași de pe cardurile de energie în baza prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, care până la data prezentei ordonanțe nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemn de foc, să le poată încasa începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, în numerar, integral, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, corelativ cu prelungirea termenului de valabilitate dispus prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2023 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fondurilor europene nerambursabile, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 425/2023.

Ministerul Muncii a fost instituția ce s-a ocupat de realizarea listelor cu persoanele eligile pentru a primi acest sprijin. Cei care au primit acets ajutor au fost pensionarii din cadrul sistemului public de pensii ce au vârsta de 60 de ani sau mai mare, iar veniturile sunt sub suma de 2.000 de lei. Și persoanele cu handicap ale căror venituri nu depășeau 2.000 de lei au primit bani din partea statului. De sprijinul acordat s-au bucurat și familiile ce beneficiau de alocație de susținere a familiei, dar și familiile sau persoanele singure ce au dreptul la ajutor social, conform romaniatv.net.