Esential

EXCLUSIV! Viorica Dăncilă despre Klaus Iohannis: „Domnului președinte nu-i prea place munca”

Viorica Dăncilă Sursa foto Podcast EVZ Play
Viorica Dăncilă, Sursa foto: Podcast EVZ Play

Viorica Dăncilă a fost prezentă în podcastul EVZ Play moderat de Ionuț Cristache. Aceasta a atins mai multe subiecte, iar printre acestea s-a numărat și președintele României Klaus Iohannis. Fostul premier al României a spus, de asemenea, și despre alegerile prezidențiale în care a pierdut în fața actualului președinte.

Viorica Dăncilă nu a putut să nu atingă și subiectul referitor la posibila candidatura a președintelui Iohannis la NATO

„Nu, nu cred. Ați văzut că au dat cei cinci candidați. Nu spun pentru că am ceva împotriva domnului Iohannis, dar atâta timp cât secretarul general adjunct a fost din partea României, nu cred că secretarul general va fi din partea României.  Cred că se luptă pentru acest lucru( Comisia Europeană). Domnului președinte Iohannis nu-i prea place munca. E mai nederanjat. Aveam luni în care nu vorbeam dar dacă era o problemă. Vorbeam destul de rar”, a susținut aceasta.

Relația dintre Iohannis și Dăncilă

De asemenea, fostul premier și-a exprimat părerea sinceră despre Iohannis.

„Este foarte greu să-ți faci o impresie despre domnul președinte pentru că la orice întâlnire dânsul spune da, nu, foarte zgârcit așa la vorbă. Au fost doar întâlniri profesionale în care am avut de adus la cunoștință anumite lucruri legate de politică externă, de anumite lucruri pentru România, la care mi-a spus „da, am luat la cunoștință”. Eram doamna premier, domnul președinte și îi explicam anumite lucruri. Peste 2 ore ieșea la televizor și îmi cerea demisia”, a declarat Viorica Dăncilă.

În anul 2019, președintele Iohannis nu a acceptat confruntarea de la prezidențiale, lucru ce a fost taxat de fostul premier.

Iohannis ar fi pierdut  confruntarea prezidențială în fața lui Dăncilă?

„Dânsul nu a acceptat nici confruntarea de la prezidențiale. Propunerea mea la prezidențiale a venit de la Marcel Ciolacu. A fost acea cutumă ca  președintele partidului să fie candidatul la prezidențiale faptul că eram femeie, dacă crezi că își e teamă faci un pas înapoi, dar acesta a fost sentința. Scorul a fost așa cum a fost pentru că  nu s-a vrut nici acea confruntare. Eu sunt convinsă că acea confruntare m-ar fi avantajat. Cred că eram mult mai bună decât Klaus Iohannis. Dar fatul că nu ai vrut. Nu există nicio explicație. Sunt convinsă că atunci oamenii puteau să facă diferența.”, a spus aceasta.

Mandatul Vioricăi Dăncilă nu a fost unul ușor, în special în comunicarea pe care a avut-o cu Iohannis.

„A fost foarte greu de comunicat cu domnul președinte. Nu am avut niciodată un prânz de lucru. De fiecare dată explicam ceea ce am de spus. Domnul președinte spunea „da, am luat  la cunoștință” și asta era discuția. De multe ori încercam și explicam că stăm foarte bine că sunt cu toate dosarele. M-am dus cu toate dosarele la mine, într-o oră a ieșit și a spus că nu suntem pregătiți pentru preluarea președinției. Cu toate că eu m-am dus și l-am informat despre toate aspectele. M-a ascultat, a spus foarte bine, după care a ieșit și a spus că nu suntem pregătiți. Dar la final de mandat al președinției rotative, s-a făcut întâlnirea de la Sibiu și cu toate că toată președinția a fost condusă de prim-ministru, prim-ministrul nu a fost invitat. Era foarte greu de lucrat cu domnul președinte. Eram de la partid de opoziție. Dânsul voia guvernul meu , parlamentul meu, acum le are pe toate și vedem în ce direcție merge”, a transmis Dăncilă în cadrul podcastului.