Infofinanciar > Esential > Exclusiv! Victor Ponta, la podcastul Hai România: „Iohannis este unul dintre cei care muncesc cel mai puțin dintre bugetari”
Esential

Exclusiv! Victor Ponta, la podcastul Hai România: „Iohannis este unul dintre cei care muncesc cel mai puțin dintre bugetari”

Părerea lui Victor Ponta despre alegerile prezidențiale
sursa foto capital.ro

Astăzi la podcastul Hai România moderat de Ionuț Cristache a fost invitat Victor Ponta. Acesta printre alte subiecte a vorbit despre Klaus Iohannis și deciziile pe care le ia în postura de Președinte al României.

Pentru început, fiind un subiect extrem de discutat în presă în ultima vreme, s-a dezbătut problema impozitelor pe venit. „Mie mi se pare că poți să stabilești un prag de la care să spui că ai un venit mare, eu am spus 15 mii de roni, după acest prag consider că veniturile sunt mari și poți să raportezi. Însă, să raportezi totul la salariul lui Iohannis, mi se pare absurd. Iohannis este unul dintre cei care muncesc cel mai puțin dintre bugetari, au luat cel mai prost exemplu. Putem lua exemplul unui medic, cei care câștigă mai mult decât un medic pot fi impozitați. Eu eram indignat de faptul că toți erau speriați că îl impozităm pe șeful, impozitează-l pe șeful. Dacă primește prea mult trebuie să fie și el impozitat. Ce a spus Ciolacu și avea sens, a fost atunci când susținea că cei plătiți de la stat, salariu și pensie, sunt obligați să renunțe la unul dintre venituri. Nu se poate așa ceva, tu din moment ce ai cotizat la pensie nu poți să mă obligi să nu o primesc. În schimb se putea face așa: cei care aveau ambele venituri din fonduri publice puteau să le stabilească o sumă, și așa aveau voie să impoziteze mai mult” susține Victor Ponta.

Excursia Președintelui

În aceeași măsură, Victor Ponta a ținut să sublinieze că vizita Președintelui în America de Sud nu a fost cea mai reușită din punct de vedere politic, însă cu siguranță, a fost reușită din punct de vedere personal, pentru familia Iohannis. „Ei au fost acolo ca în concediu. Ce au căutat la Rio? La Rio au fost pentru Copacabana, este superb orașul. De altfel, am înțeles că au prezentat programul România Educată în Brazilia, este ceva foarte amuzant. De nouă ani ne aburește pe noi cu acest program, până acum, când ne uităm cum elevii atacă profesorii cu cuțitul, în capitala României. Aici, la noi, este o problemă cu tot sistemul iar Iohannis le-a prezentat programul România Educată. România după această excursie a lui Iohannis se alege cu „Puie Monta”” susține fostul Premier.

Puteți urmării întregul podcast aici: Victor Ponta – nu mai sunt bani de nimic! Vine dezastrul economic? – YouTube