Esential

Exclusiv! Palada, Turcescu și Andronic, despre Mircea Geoană la președinția României. Are acesta șanse să ajungă în fruntea statului

Mirel Palada, Robert Turcescu, Dan Andronic Sursa foto EVZ Play
Mirel Palada, Robert Turcescu, Dan Andronic, Sursa foto: EVZ Play

Mirel Palada, Dan Andronic și Robert Turcescu au fost prezenți în cadrul podcastului EVZ Play de astăzi în care au atins mai multe subiecte printre care și Mircea Geoană, un candidat la președinția România în anul 2024.

Se pare că Mircea Geoană este unul dintre preferații oamenilor, conform unui sondaj realizat de Mirel Palada. 

„Am făcut o listă imensă. Am făcut o chestie pe care nu am mai făcut-o până acum. Până acum, generam tot felul de scenarii: unul de la PSD, unul de la PNL. Acum i-am pus pe toți. Cine  considerați că este cel mai potrivit dintre președinți? Geoană , pe departe. Și nu știu în ce măsură chestiile astea, dudele astea( n.r. l-ar afecta) Următorul era Boc. Dacă ar fi să ne luăm după vocea adevărului, a poporului, cu ce așteaptă lumea, să vadă drept o adevărată finală, finala ar trebui să fie Geoană-Boc. Nu știu în ce măsură se va întâmpla chestia asta. Nici PSD-ul nu îl va lăsa pe Geoană să candideze pentru că este prea gustos premiul”, a spus sociologul Palada. 

De asemenea, Dan Andronic îl preferă pe Mircea Geoană ca un posibil președinte al României. 

Turcescu a amintit despre un moment de la un talk show cu Geoană, care a spus că locomotiva merge mai repede decât ultimul vagon. Aceasta este văzută deja ca o începere de campanie electorală. 

Se dă Geoană ceea ce nu e?

Totuși, ceea ce acesta a transmis poate fi ceva mai mult decât ar vrea el să pară.

„De ce unii oameni se screm să pară inteligenți?”, a întrebat Turcescu.

„Nu e greu să scoți panseuri memorabile și riscul de a cădea în ridicol e foarte mare. Asta până la urmă nu are nicio încărcătură filosofică. Nu trebuie să fii geniu pentru asta. Americanii spun să nu schimbi caii în mijlocul drumului. Acolo e o încărcătură, dacă fața mașinii merge mai repede decât spatele, acolo… E o chestie pe care o putem scoate și noi”, a completat Dan Andronic. 

De asemenea, Mirel Palada a spus că această problemă este una întâlnită la toți politicienii, iar Geoană nu face o excepție, mai ales că aproape toți „se străduie cu orice preț să-și înăbușe autenticitatea și să fie altfel decât sunt”.

Toți politicienii își pierd autenticitatea

„Noi ne permitem să ne hăhăim că suntem într-un anumit format și nu încercăm să proiectăm o altă imagine mult diferită de ceea ce suntem cu adevărat. Dar  nu în așa hal în care fac politicienii. Ei tot timpul se chinuie. De la ăștia mici , de la Ana Birchall. O facem toți, dar depinde cât de mult te depărtezi de ce e adevărat”, a completat acesta. 

Se pare că în acest caz un bun exemplu ar fi chiar actualul președinte al României, Klaus Iohannis

„Din punctul ăsta de vedere, Iohannis e cel mai bun exemplu de așa da. El nu încearcă să prezinte alt personaj. Din punctul ăsta de vedere, este omul politic care ne-a păcălit cel mai puțin. Uitați-vă că de când  a devenit președinte până în zilele noastre e la fel. Nu s-a schimbat în niciun fel”,a spus Andronic. 

„Și la Mircea Geoană s-a întâmplat același lucru. El încearcă să fie mai sfătos decât este, mai înțelept, mai purtător de panseuri decât este.  El pe persoană fizică este un tip ok. Când stai de vorbă cu el pe persoană fizică este un om ok”, a completat Palada.